2017. február 13., hétfő

A Dal 2017 - part II.


Helló, remélem, mindeki jól van.

Legutóbbi Dalos bejegyzésem óta sok víz lefolyt a Dunán, már túl vagyunk a harmadik válogatón, és a két elődöntőn is.


Lássuk a harmadik válogatót!

Ezekről most már van fent egészben is videó, de inkább csak a bemutatkozó kisfilmeket és magát a fellépést nézem meg, nem terhelem magam feleslegesen még több hülyeséggel.

A 21-es sorszám Fedor Kyráé. A Got to be a Day a korábbi években háttérénekesként szereplő előadó saját szerzeménye. A produkció nekem elég fura, a dal sem igazán tetszik nekem. A zsűritől 28 pont, a nézőktől 6, ez 34 pont.

22. Závodi és Berkes Olivér következik és a #háttérzaj. Hogy miért hashtag az a háttérzaj, az nem derült ki, hacsak nem azért, hogy ha bárhol megemlítik a dalt, az már tag legyen. Ez az Olivér tavaly is ott volt már, duettben Tóth Andival. Már akor is elég furán nézett ki, de most konkrétan csöves kinézete van. Hangilag mondjuk valamennyit fejlődött, a dal viszont borzasztó. Ehhez képest a zsűri imádta, bakker. O_o Mindenkitől 9. Legalább a nézők észnél voltak, csak 5 pontot adtak. Ez így 41.

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi produkciója a következő, a szerzemény címe Hosszú idők. Úristen, népzene.... A nagy rocker Tóth Gabitól, hát hová romlik még a világ?! Írnék valamit, de erre nincsenek szavak, Ez borzasztó. Ehhez képest 34 pont a zsűritől...Ha ezt nem atótgabi énekelné, nem kapott volna a nézőktől 7 sem pontot, az hétszentség. Ezt nem a dal kapta, hanem a rajongótábor, amit az X év alatt összeszedett, amióta színpadon van. 41 pont. WTF

Sapszon Orsi következik. A Hunyd le szemed megint nem az én stílusom. A hangszerelése alapján valamelyik klasszikus Disney-rajzfilm betétdala is lehetne, ha jobb lenne. A zsűritől 32 pont, a nézőktől 5, az 34.

A Soulwave máris a színpadon huszonötös sorszámmal. A 2007. óta működő bandáról még az életben nem hallottam, de ez nyilván az én szegénységi bizonyítványom már megint. :"D A Kalandor még a legjobb ebben az adásban eddig, pedig már a felénél járunk. A háttérvokál mondjuk elég gáz. 27+7=34.

Vége van című dalukkal érkezik a The Couple. Úristen, ki ez a csaj? Olyan ismerős... Újabb lírai dal... Nem bírom már. 33+5=38.

Régi nagy "kedvencem" :'D, Muri Enikő következik. Azt hiszem, még akár tetszhetne is ez a dal, ha valaki más énekelné. Mondjuk az Eurovízión ez ilyen 12 egy tucat szám lenne. A csaj hangja mindig is irritált. A frizura rémes, a ruha úgyszintén, a koreográfia nem különben... Nálam ez bukta. 30 pont a zsűritől, 6 a nézőktől.

28. versenyzőnk Pál Benjamin, aki Father's Eyes című dalában a család fontosságáról dalol. A téma nem igazán tetszik, ezt leszámítva egész egyben van ez a cucc, csak a végére már kicsit unalmas lesz a sok refrén egymásba tolva. 30+7 pont.

Utolsó előttiként Radics Gigi a színpadon, aki murienikő-kategória esetemben. Biztos amúgy, hogy ez Gigi? :'D A video still képén inkább Nikának lehene eladni.:"D A See It Through újabb vonyítós ballada - tud ez a csaj mást is énekelni? Nem hinném. A dalnál és az angol kiejtésnél már csaj a ruha borzalmasabb. 36 pont a zsűritől, 7 a nézőktől, a drága tezsvírek összeszavazták. Az 43 összesen.

30-as sorszámmal a válogatók utolsó fellépője Pápai Joci - hála a jó égnek már. Nem hiszem, hogy még többet meg tudtam volna hallgatni és nézni. A bemutatkozás alatt aláfestő zene DJ Snake Middle-je. ^_^ Legalább valami jót is lehetett hallani a cigányzene előtt. Ezt nem is minősíteném. 35 és 6 pont, az 41.

Az adás végén biztos továbbjutóink: Radics Gigi, The Couple, Tóth Gabi, Pápai Joci és Berkes Olivér. A közönség még vigaszágon beszavazta a Soulwave-et, ami egyetlen jó döntés volt az adásban. :'D

És most ugrunk egyet az időben, és csalunk egy kicsit: hétvégén lement a két elődöntő is, de nincs az az isten, hogy én azokat most végignézzem, ezért csak megkukkoljuk, hogy kik jutottak tovább, amiből összeállt a döntős mezőny.
Igazából kíváncsi vagyok, hogy melyik produkció mennyit változott az első bemutatkozáshoz képest, de annyira szánalmas a mezőny, hogy nincs lelki erőm végigülni még kétszer két óra tömény borzalmat.

Az első elődöntő fellépői:
Soulwave
Singh Viki
Chase
The Copule
Spoon 21
Radics Gigi
Henderson Dávid
Pápai Joci
Kanizsa Gina

A zsűri pontjai alapján Radics Gigi, Pápai Joci és Kanizsa Gina (aki az idei verseny felfedezettje lett a zsűri döntése alapján) jutott döntőbe, a közönség pedig ismét a Soulwave-nek szavazott bizalmat.

A második elődöntő versenyzői:
Szabó Ádám
Mrs. Columbo
Roma Soul
Peet Project
Kállay Saunders Band
Závodi + Berkes Olivér
Leander Kills
Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi
Benji

A pontok alapján biztosan döntős a Leander Kills, Tóth Gabi és Berkes Olivér. A legjobb idei dalszöveg díja a Leander Kills-é. A nézők még döntőbe szavazták a Kállay Saunders Band-et.

Érdekes egy döntő lesz ez. :"D És sajnos nem a jó értelemben.

A döntőt sem fogom élőben látni, mivel jövő szombaton is dolgozom, de majd alkalomadtán visszanézem, és talán írok is róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése