2009. augusztus 8., szombat

FMP! =)

Hahó! =)

Egy előző bejegyzésben említettem, hogy terveztem egy kis összefoglalót kedvenc animémmel, a Full Metal Panic!-kal kapcsolatban.

A történet "röviden":

Egy titkos, zsoldosokból álló szervezet, a Mithrill - aminek felszereltsége és technikai fejlettsége kb. 10 évvel megelőzi a világ élvonalát - azt tekinti küldetésének, hogy megvédje a világot a terroristáktól, a drogkereskedőktől és minden "rosszfiútól."
Bizonyos "suttogókon" kísérletek zajlanak, és a Mithrill a suttogó-jelölteket is igyekszik megvédeni. Ezért a szervezet Melissa Mao törzsőrmestert, Kurz Weber őrmestert, és Sousuke Sagara őrmestert áthelyezi Tokyoba, hogy megvédjenek egy Kaname Chidori nevű lányt. Mivel Sousuke a "legiskolásabb" külsejű, őt ültetik az iskolapadba, mint Kaname osztálytársa, hogy szemmel tarthassa a lányt - természetesen kilétének felfedése nélkül.
Ám Sousuke egész életét harctereken töltötte, így nehézséget okoz neki beilleszkedni a kamaszok közé - míg bénázása nem kevés vicces pillanatot eredményez.
Sousuke mindig résen van, hogy megvédje az egyébként egyáltalán nem gyámoltalan, védtelennek sem igen nevezhető lányt, aki nehezményezi, hogy Sousuke gyakran "megtámadja a rá bízott célszemélyt és több polgári személyt".
Közben Sousuke bevetéseken vesz részt, és többször összecsap régi ellenségével, Gauronnal is.
Látványos harcok, izgalmas csaták, modern gépek és fegyverek némi humorral fűszerezve - minden, ami szemnek ingere! =)
Az első szezon 24 részből áll.

A sorozat második évada, a Full Metal Panic? Fumoffu sajnos csak 12 részes. A címben a felkiáltójel helyett most kérdőjelet láthatunk, ami előre jelzi, hogy ez kicsit más, mint amit eddig megszokhattak az FMP! nézői. A Fumoffu vígjáték.
Az első évadhoz hasonlóan Sousuke még mindig Tokyoban állomásozik, hogy védje Chidori kisasszonyt - azzal a különbséggel, hogy most nincsenek ellenségek.
Sousuke és Kaname napjai harcterek és csaták nélkül sem nevezhetők épp békésnek, és olyan gyakran csattannak a poénok, mint Kaname legyezője - esetenként baseball-ütője - Sousuke képén.
Sagara őrmester igen komolyan veszi testőri feladatát: ha Kaname teázik, teljes harci felszereltséggel ered a nyomába, mert meggyőződése, hogy elrabolták; Chidori kisasszony pedig egy jól irányzott jobbegyenessel hálálja meg a mentőakciót. (3. rész - Tengerparti baklövés)
Két hétig a felettese, Teletha Testarossa, vagyis Tessa kapitány is megnehezíti Sousuke életét, amikor éves szabadságát a Jindai iskolában tölti el Sousuke és Kaname társaságában. Felettese és Kaname védelmébe Sousuke bele is betegszik, míg a lányok egymással rivalizálnak, mert Kaname érzelmei kimondatlanul is egyértelműek, Tessa pedig saját bevallása szerint beleszeretett "a mi marcona őrmesterünkbe", majd egy fürdőben is eltöltenek egy "felejthetetlen" hétvégét (8-9. rész - Váratlan vendég 1-2.).

A harmadik évad a "The Second Raid" címet viseli, amit rajongók gyakran emlegetnek TSR-ként.
Ebben a szezonban ismét a háborúé és a csatáké a főszerep. Sousuke folyamatosan bevetéseken vesz részt, mindemellett Kaname testőreként és az iskolában is helyt kell állnia, ami elkezdi teljesen felemészteni a fiút. Egy fodrászatban is botrányt rendez, és végül Kaname feladata lesz a hajvágás.
Ám egy nap megérkezik Sousukehoz a parancs, miszerint a suttogó-jelöltek további védelme szükségtelen, azonnal vissza kell térnie a bázisra, és többé nem léphet kapcsolatba Kanaméval. Mindketten megszenvedik a másik hiányát, Sousuke nem képes megfelelően irányítani az Arbalestet és a Lambda-meghajtót, - sőt, életében először megtagadja a parancsokat is. Kanaméra időközben egy profi bérgyilkos ikerpár vadászik, és Sousuke hiányában kénytelen saját maga fegyvert fogni, és szerepet kap Tessa testvére, Leo is...

Szóval izgalmakban gazdag évad a harmadik, ám negatívum, hogy mindez a humor rovására megy.
Talán ezt próbálták egyensúlyozni a készítők egy OVA kiadásával, ami "A kapitány szabadnapja" címet viseli. Egy átlagos FMP! résznél kicsit hosszabb (fél órás) epizód főhőse Tessa, aki egy alkoholmámoros éjszaka után nem találja a kedvenc maciját, így a rejtély nyomába ered a tengeralattjárón. Miközben nyomoz, előjönnek az emlékek, elkölt egy felejthető ebédet, megakádályozza, hogy egy csínytevése után bosszút álljanak Kurzon, és végül a maci is megkerül. Szerintem érdemes csekkolni, mert nagyon lol! =)

Az egyik internetes áruháztól meg lehet rendelni DVD-n az első két szezont, postaköltséggel együtt 5000 Ft-ért - de az interneten is megtalálható.
A TSR és az OVA még nem volt látható sehol Magyarországon, így szinkronosan nem elérhető, viszont feliratosan le lehet tölteni.

Néhány kép az FMP!-ből EBBEN a galériában.

Néhány jelenet, amit én töltöttem fel:

Néhány jelenet, amit érdemes megnézni:

Ha több is érdekel, a youtube és a többi videómegosztó jó barátod! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése