2012. december 18., kedd

Kis malmö-i kitekintő

Hümm... Nagy hümm. :D

Tegnap este a spanyol köztévé, a TVE bejelentette, hogy a 2013-as Eurovízión Malmöben az ESDM fogja képviselni az országot.
Ennek egyrészt nagyon örülök, másrészt viszont nagyon nem.
2007. óta ismerem és imádom a Morfeo-t, és azóta szeretném, ha mennének a versenyre, szóval tök jó, hogy végre ez a pillanat is eljött. :)
Mindazonáltal az idei (és a tavalyi) eredmények, fiaskók és csalási botrányok után megfogadtam, hogy többé nem nézek ESC-et, mert az EBU egy gusztustalan, csaló banda, és én ebben nem vagyok hajlandó részt venni.
Emellett ott van az a tény, hogy a spanyol versenyzők nem szoktak túlságosan előkelő helyen végezni a versenyen - amit én azzal magyarázok, hogy ők szinte minden évben spanyol nyelvű dallal neveznek, nem angollal, valamint azzal, hogy a közönség minél többször hall egy dalt, annál inkább megkedvelheti, Spanyolország viszont a 'nagy 5' egyike, így nem vesz részt az elődöntőn, csak egyszer, a döntőben hallhatja/láthatja a produkciót a nagyérdemű.

Mindegy, akárhogy lesz is, most már nézni fogom az Eurovíziót, és nagyon szorítok a spanyoloknak. :)

És ha már ESC-témánál vagyunk...

A német nemzeti válogatón 12 előadó vesz majd részt, és köztük van a Cascada is, akiket megint nagyon régóta szeretek... :D

Magyar fronton pedig a következő a helyzet az ESC Hungary FB posztja szerint:
(vastag betűvel kijelölöm azokat, akiket én szívem szerint küldenék)

"Eddig róluk tudtuk meg azt, hogy jelentkeztek az Eurovízióra: Radics Gigi, Vastag Tamás, Janicsák Veca, Hien, Kiss Gina, Puskás Peti, Bebe and the Change, Gyurcsík Tibi, Szabó Ádám, Kállay-Saunders András, WhyBe, Apollo 23, Mocskok 1 Kölykök, Nagy Adri, Anna and the Barbies, Anti Fitness Club, Dopeman, Tóth Jonathán, Background, Bye Alex, Deniz, Henna, Infusion Trio."

Több olyan csapat és énekes is van a mezőnyben, akiket nagyon szeretek, de ha választani kell, nálam mindenképp az Apollo 23 a befutó - így, hogy a dalokat még nem hallottam. :) Bár tuti nem csalódnék bennük. :)


Mondjuk még azzal meg lehetne fejelni a helyzetet, ha az írek közölnék, hogy az előzetes fogadkozások ellenére mégis a Jedward-öt küldik megint, a britek meg a Lawson-t delegálnák. :'D Akkor biztos nekimennék foggal az egyik fal vakolatának. :D


Zárásképp néhány kedvenc Morfeo-sláger, mintegy hangolva a májusi versenyre (bár meg kell jegyeznem, nagyon kevés olyan ESDM-dal van, ami nem áll nagyon közel hozzám :)

Gente:



Ojos de Cielo:



Demasiado Tarde:



No Sé Dónde Voy:



Para Ti Seria:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése